Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lena Ostendorf CUL-doktorand i estetiska uttrycksformer med inriktning mot utbildningsvetenskap

Projektets titel: Musiklärarutbildningen mellan tradition och förnyelse. Ett diskursanalytiskt perspektiv på en kulturell praxis.

Mitt forskningsintresse gäller musiklärarutbildningen i Sverige. Jag är intresserad av att ta reda på attityder och vedertagna ”sanningar” som verkar ”sitta i väggarna” på institutioner för högre musikutbildning.

Studien syftar till att undersöka vad som historiskt och socialt konstituerar den diskursiva praktik som utgör lärmiljön inom lärarprogrammet vid institutioner för högre musikutbildning så att dessa kan problematiseras och diskuteras på en strukturell nivå, där även frågor som gäller rekrytering till musikhögskolan är i fokus.

Den teoretiska bakgrunden för min studie utgörs av en socialkonstruktivistisk grundsyn och diskursteori i Foucaults anda. Min huvudhandledare är Monica Lindgren vid HSM och bihandledare är Johan Söderman vid IPKL. Jag finns vid Högskolan för Scen och Musik.

Kontakt

Sidansvarig: Linda Morgan|Sidan uppdaterades: 2017-01-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?