Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Anställning som doktorand

Anställning som doktorand (s.k. doktorandtjänst) är en studiefinansieringsform under forskarutbildningen. Den som är anställd som doktorand omfattas av samma sociala förmåner som övriga anställda vid universitetet. Maximitiden för anställning som doktorand är fyra år, men kan förlängas högste ett år vid institutionstjänstgöring. Följande bestämmelser gäller för forskarutbildning.

  • Studietiden skall normalt vara 4 år på heltid, och 8 år på halvtid.
  • Studierna skall bedrivas på minst 50 % av heltid.
  • Licentiatexamen kan avläggas. Antagning för enbart avläggande av licentiatexamen kan också ske.
  • Varje doktorand skall i samband med antagning ha en plan för finansiering av studierna.
  • Det skall upprättas en individuell studieplan för varje nyantagen doktorand. Den individuella studieplanen skall revideras minst en gång årligen eller vid behov.


För mer information angående anställningsvillkoren mm som doktorand gå in på Högskoleverkets hemsida, www.doktorandhandboken.nu samt på länkarna till de forskarutbildningsämnen som forskarskolan i Utbildningsvetenskap omfattar. Via dessa länkar kommer du vidare till respektive fakultets hemsida och kan där läsa deras anvisningar för doktorander.

Utformning av CUL-avhandlingar

Gemensamma ramar för avhandlingar inom CUL

Sidansvarig: Linda Morgan|Sidan uppdaterades: 2012-12-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?