Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lisa Molin

Litteracitet vid användande av mobila digitala verktyg i en 1:1-kontext (en dator per elev)

Jag genomför forskarstudier vid Institutionen för tillämpad informationsteknologi vid IT-fakulteten på 50%. Forskarutbildningsämnet är Tillämpad informationsteknologi med inriktning mot utbildningsvetenskap. Jag är finansierad av Göteborgs stad och min övriga halva arbetar jag som utvecklingsledare vid Center för Skolutveckling. Min bakgrund har jag som 4-9:lärare i sv-en-sh och jag har undervisat i år 7-9 i ca 15 år.

Mina forskningsintressen rör digital litteracitet. Jag är främst inriktad på att etnografiskt studera vilka litterata aktiviteter som äger rum när 13-16:åringar använder egna mobila digitala verktyg i skolan. Huvudsakligen är jag intresserad av de läsprocesser som äger rum.

Fler och fler skolor investerar i sk en-till-en:projekt av olika slag där varje elev har en dator, pekplatta eller smart mobil som ett personligt verktyg 24/7. Jag är alltså intresserad av hur den här ständiga tillgängligheten till text av olika slag inverkar på den läsning som äger rum. Begreppet text i det här fallet är ett vidgat textbegrepp där ord, bild och ljud samspelar. Utöver mitt konkreta forskningsarbete ingår jag också i temat MUL (Media-Undervisning-Lärande) vid IT-fakulteten samt forskningsmiljön LinCS (The Linnaeus Centre for Research on Learning, Interaction and Mediated Communication in Contemporary Society).

Min handledare är professor Berner Lindström.

Sidansvarig: Linda Morgan|Sidan uppdaterades: 2019-01-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?