Råd till dig som söker

Till alla som söker:

• Se till att ansökan är komplett dvs att alla delar som efterfrågas finns med.
  • Uppsatsens/examensarbetets kvalitet är vanligen den enskilt tyngsta delen i den sammanvägning av kvalitén i ansökans olika delar i det urval av sökande som kommer att göras.
  • Forskningskissen är också viktig. Lägg omsorg på att anknyta din planerade studie till en översikt av relevant forskning. Formulera genomförbara, intressanta och väl underbyggda forskningsfrågor som anknyter till såväl skolans behov som till utbildningsvetenskaplig forskning.

Särskilt till dig som planerar att söka antagning med lön från din nuvarande arbetsgivare:

Här har vi några tips på argument som kan användas av dig som söker antagning med lön från din nuvarande arbetsgivare för att motivera din ansökan i förhållande till arbetsgivaren.

Det ligger i arbetsgivarens intresse att finansiera studier på forskarnivå därför att:

• Det stärker skolans arbete med vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.
  • Det förstärker rekryteringsarbetet och skapar en mer attraktiv arbetsplats.
  • Det stärker skolan koppling till akademin/universitet genom att lärare tillika doktorander är fortsatt verksamma som lärare på skolan under studietiden.

Kontakt

Om du har frågor rörande ett specifikt ämne på forskarnivå vänder du dig till aktuell kontaktperson för respektive forskarutbildningsämne.

Om du har allmänna frågor gällande CUL och forskarskolan kontakta någon av följande:

Jonas Emanuelsson, föreståndare
031-786 2265, 0708-774083