Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Intresseanmälan för uppdrag som föreståndare för CUL

Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning söker en föreståndare för uppdragsperioden 2018-05-01—2021-06-30 med placering vid den Utbildningsvetenskapliga fakulteten.
Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning (CUL) är en fakultetsgemensam forskarskola vid Göteborgs universitet med syfte att främja utveckling av forskning knuten till pedagogisk yrkesverksamhet och lärarutbildning.

Verksamheten vid CUL leds av en föreståndare. Föreståndaren utses genom rektorsbeslut för en tidsbestämd verksamhetsperiod om tre år, med möjlighet till förlängning på tre år. Föreståndaren ska fullgöra uppgiften inom ramen för sin anställning vid Göteborgs universitet.

Föreståndaren ska ha en god förankring inom utbildningsvetenskap i vid mening och god kännedom om utbildningsvetenskap av direkt relevans för CUL:s verksamhetsområde. Egna erfarenheter av utbildning på forskarnivå (handledare, kursledare, diskutand/opponent, sakkunnig etc.) är en förutsättning. För uppdraget fordras intresse för tvärfakultativt och tvärvetenskapligt arbete, utbildningsadministration samt samverkan mellan högskola och pedagogisk yrkesverksamhet.

För ytterligare information om CUL: http://cul.gu.se

Arbetsuppgifter

Uppdraget som föreståndare är på 50 % och arbetsuppgifterna har inslag av såväl akademiskt ledarskap och administrativ samordning som samverkan med interna och externa aktörer. Föreståndaren representerar CUL i olika sammanhang och är ordförande i CUL:s vetenskapliga råd. I uppgifterna ingår att förbereda vetenskapliga rådets möten, hålla kontinuerlig kontakt med olika delar av den egna verksamheten och CUL:s samverkanspartners inom och utom universitetet samt ansvara för beredning av antagningsärenden och strategisk planering av verksamheten på kort och lång sikt.

Sökandeprofil

Vi söker dig som har vetenskaplig skicklighet av relevans för det utbildningsvetenskapliga området samt har förmåga och intresse av att fortsätta utveckla och leda forskarskolan CUL mot de mål som Göteborgs universitet har fastställt.

Som föreståndare är det viktigt att du har omfattande erfarenhet av och kännedom om forskarutbildning och erfarenhet av samverkan inom CUL:s verksamhetsområde. Du förväntas ha god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på både svenska och engelska.

God organisationsförmåga och dokumenterad erfarenhet av att leda och utveckla akademiska verksamheter är en förutsättning. Du har kännedom om Göteborgs universitet och goda nätverk både inom och utanför lärosätet.

Tillträdesdatum 2018-05-01 eller enligt ök.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

 • Vetenskaplig skicklighet inom utbildningsvetenskap
 • Erfarenhet av och intresse för samverkan inom CUL:s verksamhetsområde
 • Ledningserfarenhet inom akademin liksom visad god administrativ förmåga med koppling till utbildning på forskarnivå
 • Du har en tillsvidareanställning på Göteborgs universitet under uppdragsperioden.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper

Intresseanmälan ska innehålla

 • Meritförteckning/CV och personuppgifter
 • Avsiktsförklaring på max en A4-sida där den sökande anger hur han/hon vill arbeta om han/hon får uppdraget
 • Kortfattad redogörelse för vetenskapliga meriter
 • Kortfattad redogörelse för pedagogiska meriter
 • Kortfattad redogörelse för ledarskaps- och administrativa meriter och samverkansmeriter
 • Referenser
   

Övrigt

För upplysningar om uppdraget kontakta dekan Åke Ingerman ake.ingerman@ped.gu.se 031-786 2637.
Fackliga företrädare:
SACO: Petra Platen, 031-786 2749
OFR/S: Peter Brandt, 031-786 1169 peter.brandt@gu.se
SEKO: Lars Nordvall, 031-786 3934

Sista ansökningsdag 2018-03-19. Ansökan ställs till ufkansli@ped.gu.se. Ange Dnr PAN 2018/987.

Sidansvarig: Linda Morgan|Sidan uppdaterades: 2018-02-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?