Omorganisation och ny ledning för CUL

Nyhet: 2016-08-16

En ny organisation för lärarutbildningen innebär att Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning, CUL, flyttas från LUN till Utbildningsvetenskapliga fakulteten. Den nya organisationen började gälla den 1 juli 2016 och ett implementeringsarbete har nu påbörjats. En ny vetenskaplig ledare, Susanne Garvis, har utsetts.

Susanne Garvis är professor i barn- och ungdomsvetenskap. Hon forskar inom området early childhood education (ung förskolepedagogik) och har tidigare arbetat på australiska universitet innan hon flyttade till Sverige.

- Forskarskolan CUL är en viktig verksamhet som erbjuder goda samarbetsmöjligheter med det omgivande samhället. Detta samarbete ger utrymme för större spridning av forskningen och en högre grad av inverkan på skolverksamheten, säger Susanne Garvis.

Jesper Boesen har varit föreståndare för CUL i fyra år. Han ser nu tillbaka på de åren.

- Det har varit fantastiskt roligt och väldigt stimulerande att få vara föreståndare för CUL under dessa år. Jag har träffat så många engagerade, kunniga och spännande människor och jag har lärt mig massor om forskarutbildningen och om lärosätet som helhet. Lika roligt som det ska bli att börja ett nytt uppdrag, lika mycket kommer jag sakna CUL! Inte minst kommer jag sakna att gå på disputationer, det har under flera år varit mitt fredagsmys, säger han.

Artikeln publicerades först på: lararutbildning.gu.se

Sidansvarig: Linda Morgan|Sidan uppdaterades: 2011-07-08