Meddelanden

• Extra temanummer från Skolverket: Forskning för skolan

[2012-04-25] En skandinavisk databas för förskoleforskning, eleverna som blir vinnare när lärare lär av varandra och skolan som fått kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola. Det är något ur Skolverkets extra temanummer: Forskning för skolan.

• Naturvetenskap i undervisningen - NO-didaktik

[2012-02-22] Forskning i naturvetenskapernas didaktik har sedan 1960-talet utvecklats över hela världen, men är i Sverige ett relativt nytt forskningsfält. För att kunna förmedla och göra NO tillgängligt och angeläget för elever krävs mer kunskap om lärares undervisning, elevers attityder och begreppsbildning. Det handlar även om djupare förståelse för behovet av naturvetenskaplig allmänbildning och dess betydelse ur ett samhällsperspektiv.